dilluns, 19 de setembre del 2011

100 dies de mandat de l'alcalde Marc Castells

POLÍTICA
Avui 19 de setembre fa 100 dies que Marc Castells (1972) va ser investit alcalde d'Igualada. Candidat de CiU (Convergència i Unió), va rebre la confiança de l'electorat igualadí en aconseguir 10 regidors en les passades eleccions municipals. Al no tenir la majoria necessaria per formar govern en solitari (11 regidors) i per tal de mantenir un govern estable va pactar amb els dos redigors d'ERC-Reagrupament. Marc Castells va ser president del consell comarcal de l'Anoia en l'anterior legislatura. Enguany a part de rebre aquest càrrec municipal, és també diputat provincial de Barcelona. Cal mencionar que ha renunciat al seu sou d'alcalde (19.000€ l'any) i que per tant només rep el seu sou corresponent al de diputat (6.000€ al mes)

En aquests 100 dies el jove alcalde igualadí ha hagut de fer front a la forta crisi que castiga a la capital de l'Anoia, fins a tal punt que ha hagut de recórrer a demanar un préstec a ICO (Institut del crèdit oficial) de 1.600.000€ per intentar pagar als proveïdors.
Des de l'inici del seu mandat, com deia en el seu programa electoral, ja ha fet efectiu el canvi en les zones blaves deixant lliure de pagament el pàrquing de l'hospital durant la primera hora del seu ús o deixant la zona blava del passeig igualadí gratuït durant tot el mes d'agost fins a finalitzar la festa major de la ciutat.

El nou govern també va retirar les banderes de la façana de l'ajuntament propiciat per la presència d'ERC i RCat, aquesta decisió va ser presa al no ser legal treure únicament la bandera espanyola. Tot i així el dia de la Diada de Catalunya, 11 de setembre, el govern va permetre que només onegés la bandera catalana. I també donant suport a la llengua, el passat dilluns 12 de setembre el consistori igualadí va penjar una pancanta en defensa de la immersió lingüística aprofitant la manifestació celebrada a la plaça de l'ajuntament.
Senyera a la façana de l'ajundament
durant la Diada de Catalunya


2 comentaris:

  1. Veig que el programa electoral de l'alcalda s'està duent a terme satisfactòriament.

    Espero poder llegir d'aqui poc el següent article!

    ResponElimina