dimecres, 16 de novembre del 2011

Joan Carretero: 'El país depèn que aquesta coalició tiri endavant'

POLÍTICA
El líder de Reagrupament, Joan Carretero, va demanar una reflexió per saber què convé a Catalunya als oients de l'acte de campanya d'ERC-Rcat del dimarts 15 de novembre. Juntament amb el número 2 de la circumscripció de Barcelona, Joan Tardà, el president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'ocupant de l'onzena plaça a la llista de Barcelona, Joan Requesens, van omplir la sala de l'Esorxador igualadí per fer ressò del seu lema de cara a les pròximes eleccions generals: 'República del sí. Comunitat autònoma del no'.
Oriol Junqueras

Carretero va iniciar el seu discurs assegurant que ERC-Rcat serà "l'única candidatura que vetllarà per aquest país". Carretero va demostrar la seva disconformitat amb què només hi hagués tres escons independentistes al congrés, motiu pel qual demana als seus votants la feina de convèncer als ciutadans indecisos perquè donin suport al sí a la República. El líder de RCat confia en que aquesta nova coalició s'estreni amb força.

Per la seva part, Oriol Junqueras va apel·lar a totes aquelles colònies espanyoles que es van independitzar fa anys, creient que Catalunya ha de fer el mateix a causa dels greuges que està patint per part de l'estat espanyol. Assegura que "després de l'hivern vindrà la primavera" i que només "Cal concentrar-nos i fer un esforç amb nosaltres mateixos" per aconseguir l'objectiu, la república catalana.

El somni d'una Catalunya independent

Joan Requesens i Joan Tardà també van disposar d'uns minuts per exposar el seu discurs. El regidor igualadí i un dels candidats de la coalició va fer referència a l'Espanya que "ens escanya" donant dues alternatives per a aquesta nacionalitat cultural: "restar dins l'estat que ens ofega o anar cap a una Catalunya independent." Per la seva part, Tardà, va fer un discurs més enèrgic i progressista, senyalant que "no som els culpables de la crisi tal i com s'ha comentat darrerament", tot i que assumeix que el govern anterior del Tripartit en va ser un còmplice passiu.

Cal destacar la presència d'una igualadina que va formar part de la llista pel congrés d'ERC-RCat l'any anterior, Teresa Pelegrí, qui va ser l'eix vertebrador de la conferència. L'acte de campanya va finalitzar entre aplaudiments i estelades.
Joan Carretero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada